Blíží se léto a spolu s ním si i většina z nás vybírá svou letošní dovolenou. Ať už u moře za sluncem, nebo do hor za turistikou, všichni se už těšíme na dny odpočinku. Dále v článku se podíváme blíže, na co by nikdo z nás neměl při plánování dovolené zapomínat.

K zájezdům neodlučitelně patří i cestovní pojištění pro případy, že se vám na dovolené něco stane. Ne všichni však už přemýšlí i nad tím, co by se zájezdem bylo, kdyby se jim něco stalo ještě před ním. A ti, co tyto služby v minulosti využili, asi vědí, že si většinou nemohou pojistit zájezd úplně celý, ale ručí zhruba 20 % hodnoty spoluúčastí.

Dejme tomu, že pojede čtyřčlenná rodina do Egypta na týden s all-inclusive a za dovolenou dohromady zaplatí v průměru kolem 45 tisíc Kč. V tomto případě nyní víme, že pokud se jedno z dětí před odletem zraní, nebo budete nemocní a uplatníte tzv. pojištění storna dovolené, pojišťovna vám zaplatí 80 % hodnoty a Vy se tak se zbylými 9000 Kč můžete nadobro rozloučit. A jelikož bylo nutné toto pojištění často zřídit do druhého dne od zaplacení zájezdu, byly zde také hromady případů, kdy si klienti nestihli toto pojištění sjednat a neměli tedy krytých ani zmíněných 80 %.

Momentálně se však situace změnila a to, po čem klienti dlouhou dobu volali, se konečně realizuje. Na trh totiž vstupuje nové cestovní pojištění, které dokáže dovolenou pokrýt ze 100 %. Ti, co tuto službu využijí, se tedy nemusí bát žádných nešťastných náhod těsně před odletem a nemusí ani přepočítávat, kolik je to ve výsledku bude stát, pokud na dovolenou neodjedou. A jelikož se posouvá i doba, kdy je možné toto pojištění sjednat, má každý daleko větší šanci na úspěch, že si za vrácené peníze budou moci dovolenou koupit později. Pokud totiž nezbývá do odjezdu méně než 30 dní, máte nárok si dovolenou pojistit úplně celou.

Pokud se vám stane něco na dovolené, můžete být také naprosto v klidu. Pojištění vás totiž nijak neomezuje v limitu nákladnosti léčby či asistenčních služeb, tyto služby jsou neomezené. A v případě, že se vám ztratí zavazadla na letišti, nebo je někdo ukradne, když čekáte ve frontě? Pojištění vám jednoduše proplatí škodu a spolu s tím i znovupořízení veškerých dokladů. Když se rozhodnete na dovolené sportovat a stane-li se cokoliv, proplácí se vám jak způsobená škoda, tak i vaše zranění a újmy. A v neposlední řadě, ačkoliv už všichni doufají, že je to za námi, pokud vám cestu zkříží covid a budete tak muset zůstat v karanténě třeba na Kapverdách či v Emirátech, zaplatí se jak delší pobyt, tak i nová letenka.

Jestli tedy plánujete dovolenou a nechcete riskovat, že se vám smůla nalepí na boty, je rozumné si vybrat pojištění, které tyto všechny věci umí a zajistí vám pohodové léto. Nejen z tohoto důvodu máte nyní možnost využít přes tento odkaz slevu 20 % na vaše 100% pojištění dovolené.

 

Nakonec pár tipů:

      1. Voda z kohoutku často nebývá ten nejlepší nápad na osvěžení.
      2. Pozor na mořské ježky a ostré kameny – boty do vody nejsou nejhezčí, ale rozhodně najdou své využití.
      3. Příliš mnoho klimatizace umí zajistit jednu z těch nejdražších angín.
      4. Taxikáři vždy vědí, kudy a za kolik vás svézt, aby vydělali. Hromadná doprava není ostuda.
      5. Při směňování peněz buďte obezřetní a přepočítávejte si kurzy i poplatky.

 

A pokud ještě nemáte vybráno, kam v létě pojedete, na co ještě čekáte? :-)

Podobné články

Objednejte si osobní konzultaci

Zavolejte nám (+420) 777 812 192

Vyžádat konzultaci

Ozveme se Vám do 12 hodin.