Asi většina lidí dnes přemýšlí nad tím, zda letos na dovolenou vycestují někam do zahraničí, nebo zůstanou v Česku a nebudou riskovat ten zmatek, který je s cestováním dnes svázaný. Řekněme si to přímo, komu se dnes chce řešit a pročítat stránky ministerstev, kam vlastně můžeme a nemůžeme, jen abychom se svlažili na týden u moře a ještě se báli, že tam zůstaneme. Testy před odletem, testy při příletu a pak si to vše ještě zopakujeme cestou zpět domů.

Nikdo z nás přitom nedokáže ovlivnit, zda se na hotelu s někým nepotkáme a test při odletu nám tak vyjde covid pozitivní. To potom celou situaci značně komplikuje. Ne jen že se nás zmocní panika a stres, co se vlastně bude dít, jak se dostaneme domů, nebo třeba jak to vysvětlíme v práci. Celkem s jistotou si ale začneme uvědomovat, že se nám dovolená neplánovaně prodlouží a karanténa, kterou budeme muset absolvovat, nebude snadná. Budeme ji ale také muset zaplatit, koupit si nové letenky, protože ty původní nám zcela jistě propadnou.

Toto je strašák asi nás všech, a tak spousta lidí raději zůstává doma a dovolenou si pro letošní rok naplánuje na Slapech nebo v Krkonoších. To se ale momentálně mění, protože jsme od 28. června 2021 přistoupili k tomu, že v rámci klasického cestovního pojištění pokryjeme i tyto náklady spojené s karanténou. Nejen že tedy hradíme za vás veškeré případné zdravotní potíže bez jakéhokoliv limitu, ale nyní se o vás postaráme opravdu kompletně.

S radostí pak můžeme konstatovat, že už nebudete muset ani tak zdlouhavě pročítat seznam zemí, kam je doporučeno cestovat, a kam ne. Kromě zemí, které jsou uvedeny černou barvou, a tedy je tam cestování zakázáno právě kvůli extrémnímu riziku nákazou, vás pojistíme ve všech těchto případech již ve všech zbylých koutech světa. Další zcela důležitou věcí je to, že se tyto úpravy nijak neopírají o pojistné, které zůstává na stejných sazbách, jako doposud. Pouze toho kryjeme ještě více.

Ještě je tedy čas, zájezdů je letos spousta, léto před námi, a i když jsou ceny dovolených letos o něco dražší, věříme, že si zasloužíte pořádný odpočinek po tomto náročném roce.

Obraťte se na nás s cestovním pojištěním, zařídíme vám ho buď na míru dle vašeho zájezdu osobně, nebo si ho můžete spočítat sami přes naší online kalkulačku.

Nezapomeňte si však ověřit, zda země, kam cestujete, není zrovna tou černou zemí s extrémním rizikem. Využijte stránky Ministerstva zdravotnictví, ať můžete být v klidu.

Podobné články

Objednejte si osobní konzultaci

Zavolejte nám (+420) 777 812 192

Vyžádat konzultaci

Ozveme se Vám do 12 hodin.